Objekt ELTAS Šentjernej med 50 kandidati za nagrado DOMIGIUS 2021

Podjetje DOMICO kot proizvajalec strešnih, stenskih in fasadnih sistemov iz kovine že od leta 1994 podeljuje nagrado za arhitekturo, poimenovano DOMIGIUS. Mednarodna nagrada za arhitekturo DOMIGIUS kaže, da izjemna zasnova, tehnična dovršenost in ekonomična gradnja niso protislovja.

Na ta način podjetje izrazi priznanje ustvarjalnim in v prihodnost usmerjenim dosežkom arhitekture ter raznoliki in trajnostni možnosti uporabe izdelkov.

V letošnjem letu je podelitev nagrad potekala 17. septembra 2021 v DOMICO-GALA v St. Wolfgangu (več o dogodku na : https://www.domico.at/domigius/ ).

Za nagrado za arhitekturo DOMIGIUS 2021 je bilo prijavljenih skupno 50 projektov različnih arhitektov in načrtovalcev. Med njimi je bil tudi projekt ELTAS  d.o.o. iz arhitekturnega biroja Štok+Pretnar, podjetje ALVA d.o.o. pa je navedeno med projektnimi partnerji projekta.

Za omenjeni objekt ELTAS Šentjernej  je arhitekturni biro ŠTOK+PRETNAR v lanskem letu prejel arhitekturno nagrado »BigSEE Architectur Award 2020«. (več o nagradi na: https://bigsee.eu/eltas-a-production-storage-and-commercia…/ ).